Natasja Gibbs partner, afkomst, lengte en meer

0 Shares
0
0
0

Op 16 november 1979 werd er op Nederlandse bodem een meisje verwelkomd met de naam Natasja. Hoewel zij zelf dus een Nederlandse is, zijn haar ouders dat van origine niet. Haar vader komt van Sint-Maarten, haar moeder van Aruba. 

Natasja Gibbs kennen we tegenwoordig als presentatrice van het praatprogramma OP1, dat ze samen met Nadia Moussaid op vrijdagavond presenteert. Maar, Gibbs heeft veel meer betekend voor de Nederlandse journalistiek wereld. In deze blog gaan we in op alles over Natasja Gibbs. Van partner tot afkomst en nog veel meer zal je voorbij zien komen. 

Afkomst

Hoewel Gibbs zelf dus in Nederland is geboren, zijn haar ouders dat niet. Toen haar ouders elkaar leerden kennen, besloten ze vanaf de Antillen naar Nederland te verhuizen. Hilversum, om precies te zijn. Waar andere bekende Nederlanders vaak een fijne jeugd hebben gehad, lag dat bij Gibbs wat anders. 

Haar ouders waren namelijk Jehova’s Getuigen. Gibbs ervaart bij het geloof zelf een soort sekte-achitge gevoel en wist al op jonge leeftijd dat er iets niet ‘klopte’. Jehova’s Getuigen of niet, de ouders van Gibbs hadden geen sterk huwelijk. Huiselijk geweld was eerder normaal dan uitzondering en op 8-jarige leeftijd vluchtte ze met haar moeder, broertje en zusje naar verschillende blijf-van-mijn-lijfhuizen. Hoewel Gibbs zelf haar jeugd nog kan omschrijven als periodes waarin ze nog veel kon lachen, was haar moeder een stuk depressiever. 

Naar school

Dat het geloof van de ouders van Gibbs veel invloed had op het leven van Gibbs, uitte zich niet alleen in eindeloze kerkbezoekjes en kleurloze kleding. Zo wilde Gibbs bijvoorbeeld dolgraag studeren, iets dat haar moeder haar verbood, ‘omdat vrouwen niet naar school gaan’. Gelukkig nam Gibbs het heft in eigen handen en ging op advies van een leraar naar de School voor Journalistiek. Ze blikt terug op een geweldige tijd, waarin ze alles deed dat haar in haar jeugd verboden was. Voor een lange tijd was het contact met haar moeder dan ook verboden. 

Terug naar haar roots

Inmiddels werd het contact met moeders langzamerhand hersteld; haar vader zou ze tot het heden aan toe nooit meer spreken. Maar ondanks de moeizame band met haar ouders, is ze toch erg trots op haar afkomst en maakt hier dan ook geen geheim van. Zo ‘escaleerde’ een half jaar werken op de Antillen naar een periode van vijf jaar. 

Gibbs vindt het belangrijk dat ze laat zien wie ze is. Ze is een getinte jongedame, van wie niet zomaar kan worden gezegd dat nog Gooischer praat dan de meeste inwoners van het Gooi. Zo noemt ze zichzelf een zwarte Caraibische vrouw. Iemand die de cultuur kent, weet waar ze vandaan komt (lees: waar haar ouders geboren zijn) en iemand die de geschiedenis (incl. diaspora) leven blijft geven. 

Partner

Wie de gelukkige is die het leven met Natasja Gibbs mag delen, is niet echt bekend. Althans, in 2021 kwam er in interviews af en toe nog wel iets ter sprake over een ‘witte vriend’ genaamd Wessel, met wie ze in Amsterdam zou wonen. Wessel zou zo’n tien jaar jonger zijn dan Gibbs, al maakt dat hun zelf niet veel uit. Of de twee vandaag de dag nog samen zijn, is niet bekend. Zo staan er geen leuke kiekjes op haar sociale media en praat ze er eigenlijk nauwelijks over. Het kan betekenen dat haar vriend niet meer in haar leven is óf dat ze haar privé gewoon privé wil houden, wat wij maar al te goed kunnen begrijpen. 

Overigens plaatst ze wel het een en ander op Instagram en zouden we haar als ‘semi-actief’ willen bestempelen. Zie hier nog een recentelijke post van Natasja Gibbs:

Journalistiek 

Grote stappen op het gebied van journalistiek maakte Gibbs bij het radioprogramma De Nieuws BV. Tegenwoordig verschijnt ze, zoals gezegd, een aantal vrijdagen met Nadia Moussaid op de buis als presentatrice voor het programma Op1. Dit doet ze goed, al gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. 

In januari van dit jaar ontving de NPO bijna 800 klachten tegen een uitspraak die Gibbs in een uitzending had gedaan. Ze noemde Israël een apartheidsregime en dit zou in strijd zijn met de journalistieke code van de NPO. Jan Dijkgraaf was degene die het initiatief nam voor het indienen van klachten. Uiteindelijk, zo’n 1,5 maand later werd de uitspraak als ‘niet controleerbaar of enkels als mening aangeduid’ beoordeeld. Vandaag de dag zit Gibbs dan ook nog steeds aan het kop van de tafel, waar ze bijna wekelijks in gesprek gaat met gasten. 

Discriminatie op de werkvloer

Iets anders waar Natasja Gibbs zich wel duidelijk over uitspreekt, is het racisme en discriminatie op de werkvloer. Hoewel ze niet een heel getint persoon is, schrikt ze toch vaak van de uitspraken die tegen haar of collega’s worden gedaan. In een situatie was er iets in die trant gebeurd en wilde ze een klacht indienen, waarop ze kreeg te horen ‘dat de persoon in kwestie toch zo was’. Met een ‘dat weet je toch’ werd het probleem ‘opgeslost’. 

Over discriminatie tegen Gibbs zelf, zegt ze zelf: ‘Ik heb last gehad van stereotype beelden.’ Echter betekent dat niet dat het probleem niet bestaat en dus blijft ze zich inzetten om de journalistieke wereld in Nederland een stukje opener te maken.

Lengte

Steeds meer mensen zijn benieuwd naar de lengte van Natasja Gibbs, onder andere na het zien van haar deelname in het programma Kamp van Koningsbrugge. Helaas is er bij ons geen informatie bekend over haar exacte lengte. Wellicht dat ze daar zelf nog een keer een uitspraak over doet. 

0 Shares
Ook interessant