Een zuigzoen weghalen, kan dat?

Op een bloedhete dag ervaar jij een bloedhete ervaring met je lover. Het ging er zo ‘wild’ aan toe dat je, nadat je in de spiegel keek, tot je grote schrik een zuigzoen in je nek hebt. Hoewel je er zelf wel om kan gniffelen, zal het ook een hoop ongemakkelijke momenten met anderen opleveren. Er wordt bijvoorbeeld aan je gevraagd van wie je hem hebt gekregen en het liefst zou je de zuigzoen verbergen. Maar, het is dus bloedheet buiten en een sjaaltje staat wel heel gek met deze temperaturen.

Gelukkig schijnen er manieren te zijn waarop je een zuigzoen kan weghalen. Althans, manieren waarop het in ieder geval wat minder zichtbaar wordt. Lees gauw verder om te ontdekken hoe of wat!

Wat is een zuigzoen?

Een zuigzoen ontstaan meestal wanneer iemand zachtjes aan je huid zuigt. Kleine bloedvaten onder het huidoppervlak zullen dan breken. Het resulteert in een rode of paarsige plek die duidelijk een ovalen vorm van een kus aanneemt. Deze soort kus wordt geregeld in de nek gegeven en is daarmee zichtbaar voor anderen, mocht je het niet met een coltrui of iets dergelijks kunnen verbergen.

Zuigzoenen zijn in principe onschuldig, maar ze zijn goed te herkennen en zijn daardoor vaak wat gênant, vooral als het niet opzettelijk bedoelt was. Doe je er niks aan, dan kan deze ‘vriend’ makkelijk een aantal dagen blijven zitten.

Manieren om een zuigzoen te verwijderen

Geen paniek, we gaan verder met de manieren om een zuigzoen te verwijderen! Grote kans dat jij een van deze ‘manieren’ wel in huis hebt, dus je kan vrijwel meteen aan de slag.

#1 Koude kompressen

Een van de eenvoudigste manieren om van een zuigzoen af te komen, is door een koud kompres op de plek te leggen. Het zal de eventuele zwelling verminderen en de bloedvaten laten vernauwen. Dat laatste maakt dat de kleur wat vermindert. De zuigzoen zal overigens niet verdwijnen, maar wel een stuk minder zichtbaar worden. Heb je geen koud kompres in huis, dan kan je ook zoiets als een zak erwten gebruiken. Stop deze in een theedoek en houdt het gedurende een aantal minuten tegen de zuigzoen aan.

Let op: bevroren items wil je nooit direct in contact met je huid brengen. Zorg altijd dat je een theedoek om het item heen houdt.

#2 Arnica zalf

Arnica zalf staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling en blauwe plekken. Breng een dun laagje arnica-zalf aan op de zuigzoen en herhaal dit volgens gebruiksaanwijzing. De zuigzoen zal sneller dan je denkt verdwijnen.

#3 Aloë vera

Het wondermiddel dat aloë vera herken je vast van de keren dat je (per ongeluk) verbrandde door de zon. Het middel zal er voor zorgen dat er verkoeling plaatsvindt, maar het staat ook bekend om ontstekingsremmende eigenschappen. Het zal het proces van het herstel van de huid versnellen. Helaas zal de zuigzoen niet in zijn volledigheid verdwijnen.

#4 Make-up

Het allersnelste resultaat creëer je natuurlijk met make-up. In dit geval kan je bijvoorbeeld concealer aanbrengen om zo de zuigzoen te verbergen. Hoewel je er de zuigzoen zelf niet mee weghaalt, is het in ieder geval niet meer zichtbaar. Wees trouwens wel even zo slim om een concealer te pakken die goed past bij je eigen huidskleur. Poeder het bijvoorbeeld nog af, om te voorkomen dat je heel goed ziet dat je iets probeert te verbergen. Na een aantal dagen make-uppen zal het niet meer nodig zijn.

#5 Tandpasta

We zijn niet de grootste fan van deze oplossing, maar er zijn mensen die ‘zweren’ bij het gebruik van tandpasta bij een zuigzoen. Zij smeren een laagje tandpasta op de huid, waardoor de zuigzoen op wonderbaarlijke manier zal verdwijnen. Houd er echter rekening mee dat dit van origine geen product is dat gemaakt is voor je huid. De kans op een geïrriteerde huid is daarmee zeker aanwezig en gebruik is op eigen risico!

Onthoud dat zuigzoenen normaal zijn en dat bijna iedereen er ooit wel eens een heeft gehad. Dus als je er eentje op een zichtbare plek vindt, raak dan niet in paniek. Gebruik een van de bovenstaande methoden om ze te verbergen of te verminderen en binnen de kortste keren kun je weer vol vertrouwen de wereld tegemoet treden! En wie weet, misschien worden zuigzoenen zelfs wel een leuk gespreksonderwerp. In een informele setting. Met goede vrienden of vriendinnen.

Kan je een zuigzoen voorkomen?

Nu is het ook nog interessant om je af te vragen of je een zuigzoen kan voorkomen. Nou is in principe het antwoord hierop gewoon ‘ja’, echter zit hier nog wel een aantal haken en ogen aan.

Want ja, als je je partner gewoon niet op die manier laat zoenen, dan heb je geen zuigzoen. Maar, wellicht geeft het je een hele fijne sensatie en wil je het eigenlijk niet vermijden. Tips die we je dan kunnen geven, zijn als volgt:

  • Doe het op een andere plek! Zo simpel als het vermijden van je nek is, zo simpel is daarmee ook het vermijden van een zuigzoen op een zichtbare plek. Mensen vinden een zuigzoen aan de binnenkant van hun dijbeen of in de richting van erogene zones ook erg prettig.
  • Gebruik een hydraterende crème! Is de nek toch wel erg favoriet, dan zou het kunnen zijn dat je met een goede hydraterende crème kan voorkomen dat de plek zo groot wordt. Je hebt dus nog steeds wel kans op een zuigzoen, maar deze is ongetwijfeld minder ‘heftig’ aanwezig.
  • Variatie in zoenen! Blijf niet te lang op één plek hangen en probeer verschillende kustechnieken uit, zodat je de kans op een zuigzoen vermindert. Het is leuk, experimenteel en geeft misschien wel een nieuwe boost aan je relatie.

Dus, kan je een zuigzoen voorkomen? Ja, maar alleen door het niet te doen. Deze tips komen misschien net te laat voor je, maar dan heb je alvast een handvat voor de volgende keer. Bedenk je ook dat het er gewoon bijhoort en dat je je nergens voor hoeft te schamen (behalve als die zuigzoen niet van je vaste partner komt, natuurlijk…).

You May Also Like