De huidige cast van Flikken Rotterdam

0 Shares
0
0
0

Het ongelofelijke succes van Flikken Maastricht mondde na jaren uit in een nieuwe serie: Flikken Rotterdam. Inmiddels komt er in 2024 alweer een achtste seizoen van de serie uit. Zonder de geweldige cast weten we niet of deze serie ook tot een geweldige serie had kunnen worden geregeld. Vandaar zetten we de huidige cast, zoals deze in seizoen 7 nog was, in deze blog in het zonnetje. Geniet je mee?

Flikken Rotterdam

‘Flikken Rotterdam’ is een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in de havenstad Rotterdam. De serie volgt een team van politieagenten onder leiding van Orlando Hooi. Ze lossen diverse misdaden op, variërend van moorden tot overvallen, en werken samen met andere overheidsinstanties om de veiligheid in de stad te handhaven. De dynamiek tussen de personages en de realistische setting maken de serie populair bij kijkers die van politieseries houden. De personages worden gespeeld door een cast, die we hieronder aan je uitlichten.

1. Mark van Eeuwen

Speelt Dries van Weelden in Flikken Rotterdam

Net zoals Stan Vroom is Dries van Weelden een man die al een heel leven voor de politie werkt. Hoewel dat door de jaren heen van een straatagent is verandert naar rechercheur, kan je zien dat Van Weelden veel ervaring heeft in het vak. Het verschil met Vroom is trouwens dat Van Weelden uit Den Haag komt. Hij komt uit een welvarende familie, maar door zijn lastige puberteit en schoolontwijkende behavior wordt hij nou niet echt verwelkomd door zijn familie. Gelukkig heeft hij er door de jaren heen een nieuwe familie bijgekregen: zijn collega’s bij de recherche.

2. Huub Stapel

Speelt Officier van Justitie Hein Berg in Flikken Rotterdam

Zoals de omschrijving al zegt: Hein Berg is de Officier van Justitie. Een officier van justitie is een juridische functionaris die belast is met het handhaven van de wet en het vervolgen van strafbare feiten namens de staat. Ze onderzoeken misdrijven, beslissen over vervolging en vertegenwoordigen de aanklacht in de rechtbank. Het is dan ook hij die de rechercheurs onder hem aanwijzingen geeft in wat de bepaalde stappen zijn in het vervolgproces. Een strenge, doch rechtvaardige man.

3. Cees Geel

Speelt Stan Vroom in Flikken Rotterdam

De partner van Noucha van Vliet is in de serie Stan Vroom. Deze rasechte Rotterdammer is al zijn hele leven agent en heeft op een gegeven moment de switch mogen maken naar de recherche. In enige zin botst hij vaak met zijn leidinggevende, omdat regels niet echt aan hem besteed zijn. Hij is er om onrecht tegen te gaan en dat dat niet volgens de reguliere weg verloopt, is niet Vroom’s probleem. Hoe dan ook blijkt hij succesvol, al is het omgaan met de emoties van slachtoffers nu niet echt zijn ding.

4. Ortál Vriend

Speelt Noucha van Vliet in Flikken Rotterdam

Noucha is, eigenlijk net als de vier voorgaande karakters, niet meer weg te denken uit de serie. Ze is de partner van Stan Vroom en heeft inmiddels al vele successen met hem behaald. Van Vliet staat bij de kijkers bekend als een rechercheur met een strenge kijk, die nergens voor weg deinst. Soms gaat ze wat te onvoorzichtig te werk, wat tot problemen leidt, maar goed, het moet ook een beetje realistisch blijven, nietwaar?

5. Anneke Sluiters

Speelt Carolien Verbeek in Flikken Rotterdam

Vanaf het zesde seizoen van Flikken Rotterdam, is Anneke Sluiters bij het team aangesloten. Ze is de nieuwe partner van Dries van Weelden en voegt zeker iets toe aan het team. Zo ligt haar expertise in het vak van financiële fraude en kan ze op dat vakgebied haar collega’s informeren en adviseren. Als, quote om quote, vervanger van personage Esther Wegereef doet ze het tot nu toe erg goed. Natuurlijk blijven er mensen die er niets van moeten hebben, maar goed, dan kijken ze toch lekker niet. Dat denken wij dan altijd, tenminste.

6. Ruurt de Maesschalck

Speelt Orlando Hooi in Flikken Rotterdam

Een team werkt doorgaans beter met een duidelijke leider. Iemand die zegt waar het op staat, die ervoor zorgt dat alles in goede banen en volgens de regels verloopt. In dit geval is dat Orlando Hooi, gespeeld door Ruurt de Maesschalck. Hoewel hij misschien soms iets te streng is en het team niet altijd even goed luistert, is het toch wel degelijk een sterk karakter. We bedoelen, zonder hem waren alle verhalen in al die seizoenen toch wat anders afgelopen. Echt waar!

(7. Maartje van de Wetering)

Speelde Esther Wegereef in Flikken Rotterdam

Tot het moment dat Anneke Sluiters als Carolien Verbeek de serie in kwam (vanaf seizoen 6), speelde Maartje van de Wetering de rol van Esther Wegereef. Hoewel ze niet per definitie een vervanging zijn van elkaar, was het wel de nieuwe partner van Dries van Weelden, gespeeld door Mark van Eeuwen.

De stop van dit personage kwam door een idee van Van de Wetering zelf. Ze was toe aan een nieuw avontuur en besloot haar avontuur van Flikken Rotterdam, wat inmiddels al zes seizoenen duurde, te beëindigen. Jammer voor alle fans, maar je kan iemand niet verplichten iets tegen haar zin in te doen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat de cast van Flikken Rotterdam de personages geweldig vertolken. Als het net zo lang blijft doorsudderen als Flikken Maastricht, dan kunnen we de komende jaren nog genieten van deze serie. Helaas hebben we ondertussen al wel afscheid moeten nemen van bepaalde personages, maar dat is eigenlijk onvermijdelijk. Hoe dan ook kijken we graag uit naar meer van dit!

0 Shares
Ook interessant