De immens populaire cast van Oogappels

0 Shares
0
0
0

Oogappels won in 2023 de Gouden Televizier-Ring. En met een reden. Want, zo blijkt uit de kijkcijfers en talloze positieve reacties, de series is immens populair. We zullen je in deze blog van alles over de cast vertellen, evenals alle andere informatie die je over deze serie wil weten. Zó veel beter is zoiets als Netflix of Videoland niet, als je bekijkt hoe de publieke omroep zo goed het moderne leven weet te vertolken.

Waar gaat de serie Oogappels over?

‘Oogappels’ is een sprankelende Nederlandse televisieserie die het verhaal vertelt van vier diverse gezinnen en hun kleurrijke kinderen. Het is een hartverwarmend portret van het moderne gezinsleven, waarbij liefde, humor en verbondenheid centraal staan. De serie belicht de mooie momenten, maar uitdagingen van het ouderschap. Juist dat laatste is wat heel veel kijkers aanspreekt: de herkenbaarheid, de verbintenis die je voelt met andere ouders en het gevoel dat je ‘niet de enige bent’. Want, zo blijkt, pubers zijn lastig, laat staan dat je je eigen leven er ook nog bij moet managen. Met het wijze advies wat de grootouders tussendoor geven, zou je de serie bijna als ‘leerzaam’ kunnen beschouwing. Hoe dan ook oma het de viering van de kracht van familiebanden.

De cast van Oogappels

De hoofdrollen in de serie, dat zijn er nog al wat. We zullen bij elk personage vertellen wie deze rol vertolkt, maar ook hoe het personage in verband staat tot andere personages. Leuk, nietwaar?

Let op: de omschrijvingen van de personages kunnen spoilers bevatten. Lees het dus nog niet door, als je nog moet beginnen met kijken.

#1 Merel

Gespeeld door: Marlou Gorter
Personage: moeder van Hansje en Lieke, ex van Tim en Erik

Een vrouw die in de knoop zit met haarzelf, hakkelt met de band met haar dochters en het soms moeilijk vindt met haar carrière als advocaat.

#2 Hansje

Gespeeld door: Juna de Leeuw
Personage: dochter van Merel en Tim, zusje van Lieke

Een tiener met in principe een mooie toekomst, maar wie volledig het ‘verkeerde’ pad opgaat door tegenslagen in haar leven en haar, onder andere, moeizame relatie met haar moeder.

#3 Lieke

Gespeeld door: Susan Radder
Personage: dochter van Merel en Tim, zus van Hansje

Wat doe je als je het thuis niet meer goed gaat, je passies en keuze in studie worden afgekeurd (door je ouder(s)) en je jezelf in de meantime verliest? Precies, vluchten.

#4 Tim

Gespeeld door: Jeroen Spitzenberger
Personage: ex van Merel, huidige partner van Dina, vader van Hansje, Lieke en Max

De ballen in het gezin hooghouden, terwijl je liegt over het verliezen van je baan en ook nog het co-ouderschap moet combineren met een ex waar niet mee te communiceren valt.

#5 Erik

Gespeeld door: Ramsey Nasr
Personage: ex van merel, vader van Thor en bonusvader van Hansje en Lieke

Een wat onzekere man die meer betekent voor de mensen om hem heen dan hij zelf waarschijnlijk doorheeft. Onder andere voor zijn bonusdochters en vader is hij dé man die hen er doorheen sleept.

#6 Chris

Gespeeld door: Thor Braun
Personage: zoon van Erik

Deze excentrieke persoonlijkheid is misschien wel hét voorbeeld van hoe jongeren hun eigen identiteit ontwikkelen en er niet als een dertien-in-een-dozijn figuur bijlopen.

#7 Dina

Gespeeld door: Sam Ghilane
Personage: partner van Tim, moeder van Max

Een lieve vrouw met vertrouwensproblemen, wie op een school werkt. Haar persoonlijke leven heeft veel invloed op haar werk en vice versa. Zal dit ooit goedkoper?

#8 Max

Gespeeld door: Ciraj Amalal
Personage: zoon van Tim en Dina

Een redelijk ‘standaard’ puber wie excelleert in het voetballen. Helaas zorgt een blessure ervoor dat zijn droom in duigen valt.

#9 Pip

Gespeeld door: Vera de Vries
Personage: dochter van Fabie, zusje van Mees

Worstelend met de relatie met haar moeder en het geplaag van broer Mees, komt Pip er nog best goed vanaf, samen met haar beste vriendin Nina.

#10 Mees

Gespeeld door: Maas Bronkhuyzen
Personage: dochter van Fabie, broer van Pip

Een voorbeeld van een moeilijker puber die uiteindelijk wel, een soort van, op de goede plek eindigt. Maar goed, de relatie met beide ouders maakt het leven van een tiener er niet makkelijker op.

#11 Fabie

Gespeeld door: Bracha van Doesburgh
Personage: moeder van Pip en Mees

Als alleenstaande moeder met twee, tja, moeilijke pubers, is het niet altijd even makkelijk. Al helemaal niet als je een health foodie bent en ook nog je eigen leven hebt om te onderhouden.

#12 Nina

Gespeeld door: Aiko Beemsterboer
Personage: beste vriendin van Pip

Als je als tiener voor je verslaafde moeder moet zorgen, dan ben je geen kind meer. Gelukkig kan je veelal terecht bij beste vriendin Pip.

#13 Marcel

Gespeeld door: Mike Libanon
Personage: echtgenoot van Carola (?), vader van Danny

Tja, Marcel zou je kunnen zien als een voorbeeld van hoe een midlife crisis eruit ziet. Als je het hebt over afgelopen seizoen, tenminste. Poeh, wat een overgang was dat!

#14 Danny

Gespeeld door: Noah de Nooij
Personage: zoon van Marcel en Carola

Hoe groei je op in een gezin waar een constant gevoel van verdriet overheerst, vanwege het overlijden van je jonge zusje? Het is niet niks.

#15 Carola

Gespeeld door: Eva van der Gucht
Personage: echtgenoot van Marcel (?), moeder van Danny

Je dromen waarmaken kan niet als je zelf nog met onverwerkte trauma’s zit, onder andere gecreëerd door het verlies van je dochter.

Naast deze acteurs en actrices, heb je ook nog alle grootouders die af en toe langskomen of in de ‘tussendoor’ stukjes wat advies geven. Denk aan namen als Nettie Blanken en Sabri Saad El Hamus. Allemaal bekende namen dus, waar je ongetwijfeld een beeld bij hebt.

Komend seizoen

Inmiddels zijn er al niet één, niet twee, maar al vijf seizoenen Oogappels op de buis verschenen. Gelukkig voor alle fans is seizoen 6 ook al in de maak. Hopelijk met een soort semi-terugkeer van Chris (Thor Braun), die afgelopen seizoen nauwelijks op beeld verscheen door zijn drukke studie. Nou ja, we zullen het vanzelf zien. Nog maar eventjes wachten, dan komt in 2024 seizoen 6 op de buis!

0 Shares
Ook interessant

BlogTypisch Nederlandse producten

Hoewel Nederland steeds meer ‘multicultureel’ wordt, is en blijft er toch een heel aantal dingen dat ‘echt’ Nederlands…