Jan Smit: vermogen, relatie, carrière en meer feiten

0 Shares
0
0
0

Als de morgen is gekomen
En alles wat ‘k heb meegemaakt allang verdwenen is
Als de morgen is gekomen
Verlaat je mijn verleden en ben jij degene die ik mis

Wedden dat jij dit stiekem in je hoofd, of zelfs wel hardop, meezong? Precies, we got you. Niet dat het erg is, maar het zegt wel iets over de populariteit van het liedje. Of, misschien nog wel beter, het zegt iets over de populariteit van de zanger van dit liedje.

We hebben het namelijk over niemand minder dan Jan Smit. Dé beste man die al op zijn tiende een hit scoorde, jarenlang bij de top van Nederland hoorde en nog steeds hits uitbrengt (met andere artiesten). In deze blog zullen we je alles vertellen over Jan Smit. Je zal bijvoorbeeld lezen over zijn vermogen, over zijn relaties, carrière en nog veel meer feiten. Benieuwd? Wacht dan niet langer (tot morgen), pak er een lekker bakje koffie bij en begin met het lezen van deze blog!

Wie is Jan Smit?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je niet weet wie Jan Smit is, maar voor zij met een hoop vraagtekens: bij deze zullen we je over zijn leven vertellen, waarbij natuurlijk onder andere zijn carrière voorbijkomt.

Jan Smit werd geboren op 31 december 1985 in het mooie Volendam. Hij zingt met name volksmuziek, welke soms gecombineerd zijn met de zogeheten palingsound. Al op jonge leeftijd ontdekte hij zijn passie en talent in zingen, waarna vele succesvolle jaren zouden volgen. Tegenwoordig is hij naast zanger ook bezig met presenteren, componeren en het schrijven van teksten.

Carrière

We gaan gauw verder op zijn carrière. Jan Smit heeft al namelijk zoveel gedaan, dat we hier niet onder andere tussenkopjes teveel over weg willen geven. Dus, Jan Smit begon al op jonge leeftijd met zijn succes. Hij werd op 10-jarige leeftijd ontdekt, toen hij een duet zong met de Volendammers BZN. Het liedje ‘Mama’ dat hij samen met hen uitbrengt is een daverend succes. Een jaar later volgt een eigen single genaamd ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. Jantje Smit (zo heette hij toen nog) presteerde het om het tot een nummer 1-hit te brengen. Ook in Duitsland valt het (naar het Duits vertaalde liedje) goed in de smaak en zo begint hij zijn carrière.

Gezien hij nog zóveel heeft gedaan in zijn leven, hebben we hier een aantal belangrijke hoogtepunten op een rijtje gezet.

Zijn grootste hits

Lees ‘Ik wil slapen’, ‘Tuintje in mijn hart’, ‘Leef nu het kan’, ‘Cupido’ en ‘Als de morgen is gekomen’ als een aantal van de grootste hits die Jan Smit heeft uitgebracht. Nog steeds worden ze op de nodige feestjes, radiostations en optredens platgedraaid. Wauw!

Eurovisie Songfestival

Jarenlang commenteerde Jan Smit samen Cornald Maas het Eurovisie Songfestival. Recentelijk werd bekend dat hij hiermee gaat stoppen en verder gaat als radio-dj bij bij NPO Sterren NL Radio. Overigens stapte hij in 2023 al uit de selectiecommissie toen Mia en Dion werden geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen.

De toppers

Al enige tijd is Jan Smit onderdeel van de Toppers. Deze groep verzorgt jaarlijks een van de grootste optredens waar veel Nederlanders maar al te graag naar toe komen. Het is doorgaans een optreden met veel extravagantie, glitters en drukte. Je moet er maar van houden, zullen we zeggen.

Pauzes

In 2008 werd er een knobbeltje op de stembanden van Jan Smit gevonden. Het was een spannende tijd, want mogelijk betekende dit het einde van zijn carrière. Gelukkig herstelde hij goed en bracht een tijdje later de hit ‘Een tuintje in mijn hart’ uit. Overigens was het daarna wel erg lang stil op muziekgebied, want pas in 2013 trad hij weer opnieuw op. Ook in 2019 nam hij even een stukje aan omdat het mentaal en fysiek wat minder ging.

Realitysoap en Beste Zangers

Wist je dat Jan Smit in het begin van deze eeuw een mega populaire realitysoap had? Het volgde Jan Smit in zijn drukke bestaan als artiest en de manier waarop hij zijn leven vormgaf. Een heel ander programma waar Jan Smit tegenwoordig overigens ook om bekend staat, is Beste Zangers. Fantastisch om te kijken, vinden wij tenminste.

Boven Jan

In 2023 brengt Jan Smit een nieuw album uit met van allerlei catchy nummers. Verder heeft hij zo’n vijf maanden geleden ook nog lekkere liedjes met Marco Schuitmaker uitgebracht. Fantastisch om dat te zien en naar te luisteren.

Relaties

Zo’n succesvolle man heeft het vast en zeker ook gemaakt in de liefde, zou je denken. En inderdaad, na een aantal relaties te hebben gehad met bekende Nederlanders, vindt Jan de liefde van zijn leven. Op de elfde van de elfde in 2011 trouwt Jan met Liza en krijgen zij een dochter en zoon, genaamd Emma en Sen. Liza heeft nog een dochter uit een vorig huwelijk, genaamd Fem.

Het hele gezin, inclusief bonusdochter van Jan Smit op vakantie

Hoewel het huwelijk soms, volgens de media, zijn pieken en dalen heeft gekend, lijkt het nu wel goed te gaan.

Vermogen

Tja, we zouden nog wel een heel boekwerk kunnen schrijven over deze beste man. Maar goed, zo veel ruimte hebben we niet meer, dus houden we het maar op een onderwerp waar veel van jullie nieuwsgierig naar lijken te zijn. Dat is namelijk niets minder dan zijn vermogen.

Eigenlijk kunnen we hier met geen zekerheid iets over zeggen. Je ziet bijvoorbeeld dat veel anderen ook zijn bedrijven meerekenen bij zijn vermogen. Maar, je weet niet wat zo’n bedrijf doet, hoeveel het investeert in bijvoorbeeld innovatie en wat Jan Smit zelf met zijn geld doet. We weten bijvoorbeeld wel dat hij recentelijk een huis in Marbella heeft gekocht en aan het verbouwen is, maar niet wat de kosten zijn die erin worden gestoken. Dus houden wij het erop dat Jan Smit waarschijnlijk een miljoenen vermogen heeft. Maar hoeveel, dat mogen anderen voor ons invullen….

Conclusie

Jan Smit is een geweldige Nederlandse artiest. Het is een geboren en getogen Volendammer die op jonge leeftijd al bekend werd. Zijn succes heeft enkele pieken en dalen gekend, maar tegenwoordig lijkt hij weer op de goede weg te zitten. We wensen hem en zijn gezin veel succes en geluk met de plannen die ze hebben. Op naar een mooie toekomst!

0 Shares
Ook interessant