Action parfum: is het wat of toch niet?

0 Shares
0
0
0

Stel je voor dat je jezelf elke dag kan omringen met de betoverende geur van luxe. Hierbij doelen we niet op dat jij zelf allemaal luxe dingen draagt, maar wel dat je parfum zo ruikt. Helaas zijn parfums over het algemeen erg duur en kunnen veel mensen het zich niet veroorloven een parfum aan te schaffen. Laat staan dat er mensen zijn die een hele collectie in hun bezit hebben.

Gelukkig is daar de Action, want zij laten zien dat er wel degelijk een optie is voor mensen die het minder breed hebben. De Action verkoopt meerdere, goedkope varianten van parfum. Deze bevatten verschillende geuren en zullen prima voldoen aan verschillende voorkeuren. Welke dit zijn, wat de voor- en nadelen van dit soort parfums en nog meer relevante informatie lees je in deze blog.

Een gevarieerde selectie

Voor we gaan vertellen of je nou wel of niet voor een goedkoop parfum zou moeten gaan, willen we graag laten zien wat de Action in haar assortiment houdt. We hebben alle parfums bekeken en een mooie selectie voor je gemaakt. Lees je gauw verder?

Capace Exclusive eau de parfum Cecily

Prijs: €2,95
Inhoud: 100 ml

Mogelijk zou dit een goedkope variant van Giorgio Armani’s Sì betreffen. Hoewel de meningen hierover erg verdeeld blijken, kan je het altijd voor jezelf vergelijken. Het enige nadeel is wel dat de parfum aanzienlijk minder lang blijft hangen, maar goed, wat kan je ook verwachten voor ‘slechts’ drie euro.

Klik hier om het parfum te bekijken

Varanti Hombre eau de toilette Azulente

Prijs: €1,95
Inhoud: 100 ml

Kijk, even een sprong naar een parfum voor mannen. De geur is niet te zwaar, heeft een ‘typisch’ mannelijk aftershave achtige geur en gewoon prima geprijsd. Je zou, volgens de Action of Varianti, zelfs onweerstaanbaar ruiken. Misschien iets voor een date?

klik hier om het parfum te bekijken

Marc Dion Darling Dahlia eau de parfum

Prijs: €4,95
Inhoud: 100 ml

Dit parfum, of eigenlijk deze parfums, zijn ietsje duurder, maar nog steeds betaalbaar. Al helemaal als je er over nadenkt dat parfums bij een winkel als de Douglas of Ici Paris tientallen of zelfs meer dan honderd euro kosten. Dus, de vraag is niet of je dit parfum koopt, de vraag is of je voor de dreamy of sundew variant kiest.

Klik hier om het parfum te bekijken

Police To Be eau de toilette

Prijs: €11,95
Inhoud: 40 ml

Jazeker, ook bij de Action maken ze nog onderscheid tussen dure en goedkope parfums. Deze parfums van Police to Be kosten namelijk meer dan tien euro per flesje. En dan is het flesje ook nog eens minder gevuld dan dat. Maar, daarvoor krijg je wel een uitgebreide omschrijving van de geuren per parfum, in plaats van dat je het zelf maar moet ruiken.

Klik hier om het parfum te bekijken

Voordelen en nadelen

Waarom zou je, anders dan de prijs, eigenlijk kiezen voor een heel goedkoop parfum of juist niet. We leggen het je uit aan de hand van enkele voor- en nadelen. Misschien overtuigt het je ervan om toch voor een duurder parfum te sparen of enkele goedkope varianten aan te schaffen voor variatie.

Voordelen

Afgezien van de prijs zouden we in principe nog een aantal voordelen kunnen benoemen van een goedkoop parfum. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Lees:

 1. Variatie
  Budgetvriendelijke parfums zijn er in diverse geuren en stijlen. Je kunt experimenteren met verschillende geuren zonder je zorgen te maken over de kosten. Als je een favoriet hebt gevonden, kan je overwegen om te gaan spare voor het duurdere alternatief. Maar goed, niemand verplicht je natuurlijk om dat te doen.
 2. Dagelijks gebruik
  Goedkopere parfums zijn ideaal voor dagelijks gebruik, vooral als je de geur gewoon wilt dragen op het werk of tijdens het boodschappen doen.
 3. Geschenken
  Ze maken geweldige geschenken, vooral als je op zoek bent naar een attent cadeau zonder de bank te breken. Echt los geven zouden we niet doen, maar als onderdeel van een self care pakketje vinden we het dan wel weer heel leuk. Dan is het niet erg als je de verkeerde geur hebt gekozen, bijvoorbeeld.
 4. Reizen
  Handige reisflacons van goedkope parfums zijn perfect om mee te nemen op vakantie zonder je zorgen te maken over het risico van verlies of diefstal.

Nadelen

Het allergrootste nadeel is misschien wel dat de goedkope geuren vaak niet lang blijven hangen. Bij een duur parfum spuit je een paar spuitjes ‘s ochtends op en kan je later op die dag nog steeds genieten van de geur. Daarentegen vervliegt de geur van een goedkoop parfum geregeld al naar een uur. Absoluut geen hoog rendement dus. Je kan je alleen daarom al afvragen of het wel zin heeft om te ‘investeren’ in die tweede categorie parfums.

Een tweede reden is dat goedkope parfums veelal synthetische geurstoffen bevatten die minder verfijnd zijn. Met andere woorden, de kwaliteit van gebruikte ingrediënten is gewoon een stuk lager. Dit op zichzelf heeft ook weer meerdere gevolgen. Zo zal 1) de complexiteit van geuren missen en 2) de geursterkte sneller vervagen (zoals we net al vermeldden). Een laatste reden om niet te kiezen voor een goedkoop parfum, is omdat de verpakking er niet altijd even elegant uitzien. JE stalt ze daarmee minder snel mooi op op een plateau in de kleedkamer/ badkamer. Het oog wil ook wat!

Wat is wijsheid?

Wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Het is altijd een goed idee om testers te proberen voordat je een goedkope parfum aanschaft, zodat je zeker weet dat je tevreden bent met de geur en hoe lang deze op je huid blijft zitten. Over het algemeen bieden budgetvriendelijke parfums zeker voordelen, maar ze kunnen niet altijd de diepte en duurzaamheid van hun duurdere tegenhangers evenaren. Het belangrijkste is om een geur te vinden waar je van houdt en die bij je past, ongeacht de prijsklasse. Vraag bijvoorbeeld je partner om geuradvies. Als hij of zij het lekker vindt ruiken, geldt dat vaak ook wel in het algemeen.

0 Shares
Ook interessant