Beamer Action, Lidl & meer budget keuzes

0 Shares
0
0
0

Stel je voor, je zit op een studentenkamer, houd van films/ series kijken, maar hebt geen budget (of de ruimte) voor een tv. Dan is een beamer toch eigenlijk een perfecte optie om nog steeds lekker achterover te hangen en een filmpje te kijken? Of wat dacht je ervan om een beamer in de slaapkamer neer te zetten in plaats van zo’n afleidend, zwart scherm aan de muur te hangen?

In elk geval heb je deze blog aangeklikt omdat je op zoek bent naar een goedkope beamer. En omdat je dat nu doet vanwege bovenstaande situaties of om een andere reden, je hebt geen zin om zelf het internet te bekijken. Om die reden hebben wij voor je dit onderzoek uitgevoerd. Vind in deze blog een aantal van de beste opties die je op dit moment zal vinden. We hopen dat je tevreden bent, er vanavond nog eentje kan bestellen en misschien morgen al vanuit bed een heerlijke film kan kijken.

Beamer Action

Dus, daar is ‘ie dan, dé beamer van de Action. Of nouja, de enige beamer die ze op dit moment verkopen. Nu denk je misschien dat het bedrag wat hoog is voor ‘budget’, maar we willen ook dat het kwaliteit is. Met andere woorden, er bestaan inderdaad beamers voor twee tientjes, maar daar is nauwelijks iemand echt tevreden over. Ach, kijk maar gauw naar de specificaties die we hebben besproken, dan raak je er wel overtuigd van dit bedrag. En zal je zien dat dit eigenlijk nog best goed te doen is, zo’n prijs voor een beamer met zulke opties.

Nor-Tec projector

Prijs: €89,95
Beeldresolutie: 1080p

We beginnen met een echt pareltje en dat is de Nor-Tec projector, te koop bij de Action. De projectie-afstand is 1,2 m tot 4,45 m en daarbij geldt: hoe dicht je het bij de muur zet, hoe kleiner het beeld wordt. Het grootste beeld dat je kan creëren, heeft een diagonaal van maar liefst 3,30 meter. Wauw! Verder wordt er gewerkt met LED-technologie en heeft de lamp een levensduur van zo’n 50.000 uur. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar de resolutie: deze is niet verkeerd, maar ook zeker niet het allermooiste wat je ooit hebt gezien (1080p). Al met al is het een erg mooie projector voor een erg prima prijsje.

Klik hier om de beamer te bekijken

Beamer Lidl

De Lidl is ook een mooie website waar je geregeld artikelen kan aanschaffen waar je in eerste instantie niet aan denkt bij een supermarktketen. En inderdaad, in de winkel zal je ook niet zo snel een beamer zien liggen. Gelukkig is daar de webshop van Lidl, waar je alles vindt van tuinartikelen tot elektronische apparaten en meer. Vaak is dit heel aardig geprijsd, maar in het geval van een beamer, welke ze dus ook verkopen op de webshop, is dat niet het geval. Tenminste, wij vinden €649,- voor een beamer wat aan de dure kant. Toch benieuwd naar dit pareltje? Klik dan hier.

Andere budget keuzes

De Lidl en de Action zijn niet de enige winkel waar ze budgetvarianten van een bepaald product verkopen. Nee, er zijn talloze andere plekken waar je dit kan vinden. Sterker nog, het aanbod is daar soms ook nog eens veel groter.

Lumina Pro – Beamer

Prijs: €89,95
Beeldresolutie: 1080p

Ga je voor bekabeld of toch liever draadloos? In dit geval maakt het niet uit, want de beamer werkt zowel via HDMI/ USB of 3,5mm jack als WiFi of Bluetooth. En als je daar een keuze hebt over gemaakt, moet je nog kijken op wat je gaat streamen, want de ingebouwde App Store maakt dat je alle apps kan downloaden (Netflix, Prime Video, …) wat je maar wil. Een mooie beamer voor een fantastische prijs, als je het ons vraagt. Trouwens al helemaal als je weet dat het 1080p beeld tot wel vijf meter kan worden gebruikt.

Klik hier om de beamer te bekijken

Strex Beamer – Input tot Full HD

Prijs: €139,99
Beeldresolutie: Full HD

Een beeld van maximaal 5m en eentje met 7000(!) Lumen. Dan zit je voor je gevoel pas écht in een bioscoop. En dat gewoon thuis! Wees trouwens niet getreurd, want ook als je geen vlakke, lichte muur hebt van vijf meter, kan je deze beamer gebruiken. Zet je de beamer wat dichterbij de muur, dan krijg je een kleiner beeld. Zie je? Probleem is direct opgelost, isn’t it? Maar goed, heel goedkoop is ‘ie in vergelijking tot andere beamers uit deze lijst niet. Toch valt het nog reuze mee als je je bedenkt dat de beamers uit het hogere klassement een veelvoud van deze beamer kosten.

Klik hier om de beamer te bekijken

Picco Projector – 120 Inch

Prijs: €66,95
Beeldformaat: 120 inch

Begeef je je regelmatig buiten de deur en mis je het om af en toe heerlijk weg te zwijmelen bij een romantische film op een groot scherm? Dan is deze projector misschien de oplossing voor jou. De projector is klein en handzaam, waardoor je ‘m makkelijk van a naar b vervoerd. En ohja, wat ook wel leuk is om te weten, is dat je de projector ook voor andere dingen kan gebruiken. Denk aan het bekijken van foto’s het presenteren van informatie of het uitleggen waar je nu precies heen gaat. Al met al een machtig ding van redelijke kwaliteit, al is het ons niet helemaal bekend welke beeldresolutie geldt.

Klik hier om de beamer te bekijken

Koopgids

Misschien weet je nog niet helemaal waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een beamer. Vandaar eindigen we deze blog met een beknopte koopgids, waarin je leest wat de belangrijkste punten in een dergelijke specificatie zijn. Lees:

  • Resolutie: Kies een resolutie die past bij het beoogde gebruik van de beamer. Voor algemeen gebruik is een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels) geschikt, maar voor professionele presentaties of bioscoopervaringen kan een hogere resolutie zoals 4K (3840 x 2160 pixels) gewenst zijn.
  • Helderheid: De helderheid van een beamer wordt gemeten in lumen. Voor gebruik in een verduisterde ruimte is een lagere helderheid voldoende, terwijl voor gebruik in een lichte omgeving een hogere helderheid nodig is, bijvoorbeeld minimaal 2000 lumen.
  • Contrastverhouding: Een hogere contrastverhouding zorgt voor scherpere beelden en een beter verschil tussen lichte en donkere gebieden. Kijk naar beamers met een hoge contrastverhouding voor betere beeldkwaliteit.
  • Connectiviteit: Zorg ervoor dat de beamer de benodigde aansluitingen heeft voor al je apparaten, zoals HDMI, VGA en USB. Draadloze connectiviteitsopties zoals Bluetooth of Wi-Fi kunnen ook handig zijn. Kan je direct vanaf je telefoon streamen, zeg maar.
  • Grootte en draagbaarheid: Afhankelijk van waar je de beamer wilt gebruiken, kan het formaat en het gewicht belangrijk zijn. Draagbare modellen zijn handig voor presentaties onderweg, terwijl grotere modellen geschikt zijn voor permanente installaties.

Door deze factoren te overwegen en verschillende modellen te vergelijken, kun je de beste beamer vinden die aan jouw eisen voldoet. Vergeet niet om ook recensies en ervaringen van andere gebruikers te bekijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Alvast veel succes met zoeken en we hopen dat je ontzettend veel van je beamer zal genieten.

0 Shares
Ook interessant