Ferdi Bolland: vermogen, carrière en meer

Ferdi Bolland is een man die er vriendelijk uitziet. Voor de ene is het alleen dat, voor de ander is het een hele bekende man. Bolland is namelijk een redelijk bekende zanger, met name bekend onder de wat oudere generaties. Tenminste, na zijn deelname aan de Beste Zangers, zal zijn bekendheid vast wat groter zijn geworden onder de rest van het Nederlandse publiek. 

De beste man, die zichzelf overigens ook muziekproducent, liedjesschrijver en ondernemer mag noemen, heeft door de jaren heen een flink vermogen opgebouwd. Zijn carrière is indrukwekkend en we willen daar dan ook graag over vertellen. Lees in deze blog over het leven van de inmiddels bijna 70-jarige zanger. We zullen natuurlijk ook een antwoord geven op de vraag wat vermoedelijk zijn vermogen is. Spoiler: het is veel meer dan je misschien denkt. 

Wie is Ferdi Bolland?

Die man met die vriendelijke glimlach, reageert op de naam Ferdi. Ferdi is geboren op 5 augustus in 1956, in het plaatsje Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Hij groeide op in een redelijk muzikaal gezin. Met zijn broer Rob zou hij later het bekende duo Bolland & Bolland vormen. Gitaar spelen en muziek maken, leerden zij van hun oudere broer Ton. 

Ferdi Bolland is met name bekend geworden als de helft van het duo Bolland & Bolland. Het duo schreef en performde vele hits, maar werd met name bekend door hun internationale hit ‘You’re in the Army Now’. Maar, het liedje werd pas écht bekend toen de Britse rockband Status Quo het liedje coverde in een meer simpele vorm, genaamd ‘In the Army Now’.

voorbeeld van een van de hits van de broers Bolland

Jaren gingen voorbij, waarin ze de harten van vele liefhebbers veroverden. Bolland & Bolland bleven gedurende die tijd aan eigen muziek werken, maar hebben ook samengewerkt met en nummers geschreven voor vele andere artiesten. Gedurende hun carrière hebben ze diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen voor hun bijdragen aan de muziekindustrie. 

Het einde van Bolland & Bolland

Maar waar succes kwam, was het niet onbegrijpelijk dat het ook weer ging. In 2000 besloten Bolland & Bolland hun tijd als muziekduo te beëindigen. Ze kwamen nog een aantal keer, op verzoek, bij elkaar, maar deden de rest van de tijd hun eigen ding. Zo ook Ferdi, die met een platenlabel en muziekuitgeverij nog veel succes boekte. Hij bemoeide zich met ontwikkelingen in de media en was onder andere de succesvol bedenker van het televisieformat Twinzz, een programma dat werd uitzonden bij de Tros. 

Hij blijft dus niet stilzitten, onze beste man. Zo wordt hij tegenwoordig nog geregeld gevraagd als muzikaal expert bij programma’s als RTL Boulevard en Tijd voor Max en is hij zeker niet vies van een leuk optredentje hier en daar. Zijn deelname aan het programma de Beste Zangers in 2022 leverde hem veel lof op. Hij coverde daar leuke nummers van zangers als Nielson en zong een duet met Blanks (Simon de Wit), die je in onderstaande video kan bekijken https://www.youtube.com/watch?v=I6QuIjqZO3M. Zo populair als iemand als Stef Bos was hij niet in het programma, maar poeh, wat kan die man zingen!

Het vermogen van Bolland

Een carrière zoals Bolland die heeft mee mogen maken, is er eentje als een droom voor velen. Hij trad op, boekte veel successen, werd geadoreerd door fans, hielp andere artiesten hun droom te laten uitkomen en is nog steeds een bekend Nederlander. Je kan wel begrijpen dat een man zoals deze door de jaren heen een flink vermogen heeft opgebouwd. Natuurlijk maakt het dat je kansen makkelijker kan waarmaken, maar dan moet je dat ook daadwerkelijk doen om het vermogen te laten groeien. 

Wat het exacte vermogen van Bolland is, weten we helaas niet. Er wordt gespeculeerd over in ieder geval miljoenen. Al zou het al ‘een’ miljoen zijn, dan zouden we daar al naar opkijken. Hoewel er personen zijn die dat het liefst van de daken schreeuwen, lijkt Bolland hier (gelukkig) nog vrij nuchter onder te zijn. Hij kan dan wel leven in luxe, het is niet dat hij dat met merkkleding of dure auto’s de wereld inbrengt. Tenminste, hij kan het wel hebben, maar op zijn sociale mediakanalen is daar eigenlijk niks van te zien. Daarentegen verovert hij de harten van zijn fans met lieve berichten over zijn kinderen. 

Privé van Bolland

We zijn Nederlanders en nieuwsgierig naar de inhoud van de bankrekening van anderen. We zijn ook Nederlanders en nieuwsgierig naar de privélevens van bekende mensen. En zo ook, nieuwsgierig naar het privéleven van Ferdi Bolland. 

Heel geheimzinnig, doet hij daar niet over. Voor al wel 35 jaar zendt hij zijn liefde uit naar die ene vrouw, Marion. Zij leerden elkaar kennen toen Marion voor Ferdi ging werken. Na een hele hoop pogingen en moeite van Ferdi, werd het stel verliefd en besloot Marion meteen te stoppen met haar baan. Liefde op de werkvloer is nooit een goed idee, toch? In ieder geval bleven ze nog lang daten, gingen ze samen op vakantie, volgende een gezamenlijke woning en uiteindelijk werd de liefde bekroond met het huwelijk. Uit dit huwelijk volgden twee prachtige dochters, genaamd Robin Tess en Summer. Ze zijn op het moment van schrijven allebei in hun twintiger jaren en leven een leven buiten de schijnwerpers van hun vader. 

Zowel op werkgebied als op privégebied lijkt Ferdi Bolland een fantastisch leven te hebben. Hij heeft plezier in zijn werk, is er ook nog eens goed in én kan elke avond thuiskomen in een warm huis. Maar, vergeet niet de uitspraken als ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’ en ‘het leven gaat niet altijd over rozen’. Met andere woorden: Ferdi zal ongetwijfeld ook mindere tijden hebben gekend. Wat je denkt van iemand komt niet altijd overeen met de daadwerkelijke werkelijkheid.

You May Also Like