Van PEC tot AC Milan: het vermogen van Tijjani Reijnders

0 Shares
0
0
0

‘AC Milan & Dutch national team player’, staat er in de biografie op Instagram pagina. Wat ons betreft had er net zo goed kunnen staan ‘Father of Xavién & husband of Marina’ kunnen staan. Want och, wat lijkt het kroost van ons nationaal elftal trots te zijn op zijn jonge gezinnetje.

Een gezinnetje wat overigens goed wordt onderhouden door papa Reijnders, want een vermogen heeft hij inmiddels wel flink opgebouwd met zijn carrière bij AC Milan en als speler in het Nederlands Elftal. In deze blog zullen we je daar van alles over vertellen, die inkomsten en het vermogen. Ben je benieuwd? Schroom je dan niet om verder te lezen.

Van Nederland naar Italië

Al in zijn jeugd wordt Reijnders opgemerkt als een speler die weet wat voetballen is. Hij speelt dan ook in verschillende, professionele jeugdteams, waarna hij uiteindelijk bij het grotere publiek bekend zal worden. Voordat de beste kerel een contract van vijf jaar tekende in Milaan, speelde hij opeenvolgend voor:

  • PEC Zwolle
  • Jong AZ
  • AZ Alkmaar
  • RKC Waalwijk
  • AZ Alkmaar (alweer)

Bij de laatstgenoemde Nederlandse clubs ging het om een huurcontract, bij AC Milan werd hij daadwerkelijk binnengehaald middels een transfer van 19 miljoen euro, waarbij zijn marktwaarde piekte op 14 miljoen euro. Het is mooi voor Reijnders dat de Italianen het succes in hem zagen, want dit zorgde er natuurlijk ook voor dat zijn salaris in eens een stuk omhoog ging. En dan te bedenken dat de beste jongeman destijds nog maar 24 jaar was. Dat doet hij goed, mocht hij net zoals de gemiddelde voetballer nog tot zijn veertigste doorgaan.

De appel valt niet ver van de boom

Niet geheel toevallig leren we uit een interview met de moeder van Reijnders, dat zowel de vader van het gezin ook profvoetballer is geweest. Niet geheel toevallig is broertje Eliano Reijnders ook hard op weg met het timmeren aan een carrière in het professionele voetbal. Sterker nog, het koppel heeft in het verleden weleens strak tegenover elkaar gestaan tijdens een wedstrijd, maar goed, je professionaliteit zou je te boven moeten vallen.

Vermogen en inkomsten

Om nog maar even terug te komen op het vermogen en de inkomsten van Tijjani Reijnders, dat is niet mis. Hoewel we hier natuurlijk niets precies over weten, zijn er wel degelijk speculaties gedaan. Zo zou hij bij zijn nieuwe contract met AC Milan maar liefst 1,7 miljoen euro op jaarbasis binnenslepen. Gezien zijn marktwaarde de komende jaren waarschijnlijk nog wel zal stijgen, is dit voor voetbalbegrippen een prima beloning voor zijn kunnen. Zijn inkomen zal verder nog aangevuld worden door bonussen en sponsordeals.

Wat zijn vermogen daardoor wordt, weten we niet precies. Zo weten we niet hoe zijn uitgavenpatroon eruit ziet of dat hij daadwerkelijk zoveel bij AC Milaan binnensleept. Maar goed, spaar hij eventjes door, dan zal hij binnen de kortste keren de status van miljonair kunnen dragen. We gunnen het hem ten harte en wensen hem en zijn familie dan ook al het geluk van de wereld toe. Op naar nog meer Reijnders, in de toekomst!

0 Shares
Ook interessant